În cei peste 25 de ani de când coordonează cercul de "Creaţie, confecţii şi artă decorativă", a iniţiat sute de copii în tainele creaţilor şi a obţinut locuri fruntaşe la numeroase concursuri şi expoziţii naţionale
Pasiunea pentru artă o a are încă din timpul liceului. „Am urmat liceul pedagogic la Bucureşti. Profesorul nostru de desen, pictorul Vasile Chinski, ne ducea la foarte multe expoziţii de pictură şi ne-a insuflat dragostea pentru frumos, pentru artă. Mergeam tot timpul pe Lipscani la atelierele de artă decorativă", povesteşte profesoara.
După terminarea studiilor Mariana Nedelcea a venit la Casa Pionierilor, cum se numea atunci Palatul Copiilor, în funcţia de coordonator al cercului „Atelierul Fanteziei". După trei ani, având specializarea de Învăţătoare-maestră, a trecut la cercul de Creaţie, cofecţii şi artă decorativă", pe care îl coordonează şi astăzi. „Încă de la început am avut rezultate foarte bune cu copiii şi am reuşit să îi atrag în număr mare prin varietatea tematicilor şi tehnicilor pe care le-am adaptat la fiecare categorie de vârstă, de la grădiniţă la liceu" spune Mariana Nedelcea. An de an are cel puţin nouă grupe a câte 12-13 copii fiecare.
Organizează prezentări de modă
Învăţătoarea a iniţiat sute de copii în tainele creaţiilor vestimentare şi a artei decorative. În fiecare an realizat prezentări de modă cu elevele din liceu şi chiar cu cele din gimnaziu, la Sala Polivalentă. „Îi învăţ pe copii să tragă la maşină şi să creeze diverse haine, rochiţe, compleuri, pantaloni, fuste, dar şi accesorii vestimentare ca brăţări din împletituri şi genţi. Am participat la diferite concursuri din ţară unde am obţinut locul I. În 2006 am obţinut locul I la Cupa Danubius de la Giurgiu, la creaţii vestimentare, apoi în 2008, la Suceava, am obţinut tot locul I", mai spune profesoara.
Pe lângă articole şi accesorii