La mai mult de doi ani de la inceputul crizei financiare, timp in care s-au evaporat milioane de locuri de munca si toata nebunia din sectorul imobiliar, americanii isi redirectioneaza toata furia, in mod justificat, spre Wall Street.
Totusi, Guvernul SUA pare sa reactioneze total diferit. Printre principalii vinovati de situatia existenta in America, si care au influentat decisiv scrierea si adoptarea unor legislatii, putem include puternicele organizatii si grupuri de lobby de pe K Street, Washington DC, care functioneaza ca o punte intre guvern, banci si marile companii.
Una dintre legile care au trecut, cu ajutor din partea acestor grupuri, prin Senatul SUA, fara a fi dezbatuta aproape deloc, se numeste Interstate Notarization Act of 2010. Aceasta lege permite bancilor si diverselor firme sa continue procesul de executare silita a datornicilor care si-au ipotecat imobilul, chiar daca au primit ajutor financiar din partea Guvernului, adica din partea contribuabililor.
In plus, aceasta lege creeaza un standard comun in toate statele americane, oferind bancilor si firmelor posibilitatea sa prezinte in curtile judecatoresti documente care inainte puteau fi considerate ilegale sau eronate, scopul fiind continuarea si grabirea executarilor silite.
Congresmanul Alan Grayson (Florida) a spus ca situatia acestor documente reprezinta cu adevarat o frauda de proportii. Acesta numeste ceea ce se intampla acum "o frauda a caselor ipotecate" si care ar putea afecta peste 60 de milioane de proprietati, pe intreg teritoriul SUA. Asta din cauza ca bancile au pierdut evidenta "biletelor de ordin" semnate de catre proprietari.
Problema a fost semnalata pentru prima data in 2008 de catre postul de televiziune CNN (Click aici pentru a vedea reportajul). Inca de atunci, unele banci nu au putut prezenta acel document, prin car