Prim solist bas la Opera din Cluj Napoca, Simonfi Sandor ar prefera să existe o operă la Zalău, în principal pentru a fi aproape de familia sa.
„Să aminteşti, te rog, în articol, şi de sponsorul şi impresarul meu, mama. Fără ajutorul ei şi sfaturile ei, n-aş fi făcut nimic, n-aş fi fost ceea ce sunt şi, desigur, nici în ţară n-aş mai fi stat“, povesteşte, vizibil emoţionat, Simonfi Sandor. „N-am cuvinte pentru a spune cât de mult îmi iubesc familia“, a mai spus artistul.
Prim solist de 4 ani
Simonfi Sandor este prim solist bas al Operei Naţionale Române din Cluj Napoca, din anul 2006. Şi-a început cariera muzicală în anul 2000, când a devenit membru al corului aceleiaşi opere. În acelaşi an, a devenit profesor colaborator la Şcoala Specială de Artă „Gheorghe Lazăr” din Zalău. Până în anul 2000 a fost membru al ansamblului cameral „Camerata Academica Porolissensis“ Zalău, dirijor Ioan Chezan.
De când a ajuns solistul Operei, Simonfi Sandor a strâns în repertoriul său aproximativ 20 de roluri. El a interpretat roluri în opere clasice celebre precum „Flautul fermecat“, „Requiem“ şi „Don Giovanni“ de Mozart, „Rigoletto“, „La Traviata“, „Requiem“, „Otello“, „Forţa Destinului“ de Giuseppe Verdi, „La Cenerentola“ de Rossini, „Carmen“ de Bizet, „Elixirul dragostei“ şi „Lucia di Lammermoor“, de Donizetti, „Boema“ şi „Tosca“ de Puccini, „Cariera unui libertin“ de Igor Stravinski.
Solistul a călătorit foarte mult, participând la foarte multe turnee din ţară şi străinătate. „Am văzut o mare parte din lumea civilizată, viaţa de zi cu zi a altor popoare. Am văzut curăţenie, decenţă, adică lucruri la locul lor, mai spune Sandor, adăugând că i-ar plăcea să le vadă şi în ţara lui. Spre sfârşitul anului va pleca în China, într-un turneu.
Ce îi place
Îi plac lucrurile frumoase, adoră liniştea, aerul curat. „Îmi place viaţa, mâncarea bună