Anatol Leşcu
Românii basarabeni în istoria militară a Rusiei. De la războaiele din Caucaz la Războiul Civil
Editura Militară
Între 1812 şi 1918, istoria militară a românilor basarabeni a fost integrată aceleia a Imperiului Rus, apoi a Rusiei Sovietice. Dar, în toată această perioadă, generali, ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi s-au dovedit printre cei mai neînfricaţi şi mai destoinici militari în cadrul unor unităţi compacte ale armatei ţarilor sau ale Armatei Roşii. Ei au luptat în Caucaz, în Războiul Ruso-Japonez, în Primul Război Mondial şi în Războiul Civil. Anatol Laşcu scoate la lumină, pentru prima dată după un secol şi mai bine, nume, evenimente care recompun sau chiar rescriu câteva capitole importante ale unei epoci despre care abia acum se poate spune adevărul. "Lucrarea este o contribuţie esenţială la studiul istoriei militare a romanilor" (Radu Voinescu).
Richard Stengel
Calea lui Mandela
Editura Curtea Veche
"Viaţa lui Mandela constituie un model nu doar pentru vremurile noastre, ci şi pentru toate timpurile. Lecţiile pe care urmează să le citiţi sunt cele pe care am credinţa că le-a învăţat nu doar în închisoare, ci de-a lungul întregii sale vieţi. Acestea sunt lucrurile care au făcut din el un conducător şi o fiinţă umană exemplară." Traducere din limba engleză de Ioana Opaiţ.
Anatol Leşcu
Românii basarabeni în istoria militară a Rusiei. De la războaiele din Caucaz la Războiul Civil
Editura Militară
Între 1812 şi 1918, istoria militară a românilor basarabeni a fost integrată aceleia a Imperiului Rus, apoi a Rusiei Sovietice. Dar, în toată această perioadă, generali, ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi s-au dovedit printre cei mai neînfricaţi şi mai destoinici militari în cadrul unor unităţi compacte ale armatei ţarilor sau ale Armatei Roşii. Ei au luptat în Caucaz, în Războiul Ruso-