O familie din Dichiseni trăieşte de cinci ani din legumele pe care le cultivă, după ce a investit 100.000 de lei. O fostă profesoară şi-a câştigat faima în judeţ, după ce a devenit expertă în legume şi fructe, dar şi în murături, dulceţuri şi zarzavat pentru ciorbe.
Niciodată nu şi-a închipuit Marieta Tănase că va lasă catalogul pe care l-a purtat sub braţ vreme de 14 ani pentru seminţe, răsaduri şi solarii. „Acum cinci ani mi-am descoperit această pasiune pentru grădinărit, iar de atunci, vă spun, sincer, nu m-am mai oprit“, spune femeia, în timp ce ne prezintă legumele pe care le are în solariile întinse pe două hectare. Marieta şi soţul său au lăsat traiul la oraş pentru viaţa la ţară, dar nu le pare rău.
Şi-au încropit o mică afacere din care trăiesc decent. Cei doi soţi spun că au făcut sacrificii imense, deoarece grădinăritul este loterie. „Ştii ce plantezi, dar nu ştii ce-ţi iese. De multe, ori vremea ne-a dat peste cap toate planurile“, spune, femeia, oftând. Din 2005 şi până în prezent, familia Tănase a muncit pe brânci pentru a-şi duce visul la capăt. Marieta spune că i-ar fi părut rău să nu reuşească, deoarece a investit peste 100.000 de lei şi mult suflet. Cei trei copii i-au fost alături la toate sacrificiile pe care le-a făcut, iar acum se culeg roadele. Marieta a reuşit, în ultimii ani, să se specializeze în tot soiul de conserve şi dulceţuri: pastă de tomate, de argei, gogoşari şi castraveciori în oţet, conopidă asortată, dulceaţă şi compot.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi