Cele 15 familii sunt forţate să locuiască unde pot, dar nu acasă. Bătuţi de soartă, oamenii spun că autorităţile doresc să îi alunge în ger, astfel că le-au tăiat gazul, curentul şi apa potabilă.
După ce în urmă cu două săptămânii, familiile sinistrate s-au reinters acasă şi cu ultimele economii s-au racordat la reţeaua de apă şi de curent electric, autorităţile au decretat: nimeni nu mai are voie să locuiască în acel bloc. Motivul e reprezentat de faptul că în orice moment imobilul se poate surpa şi nimenu nu doreşte să fie responsabil pentru o nouă dramă. Cu toate că în bloc s-a sistat curentul şi apa, iar cei de la gaz nu au apucat să monteze o parte dintre contoare, puţini sunt cei care au unde să plece.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE
"E o bătaie de joc ce s-a întâmplat aici. Autorităţile ne condamnă la moarte. Eu nu am bani ca să mă mut la hotel. Sunt proprietar pe apartament şi vreau să locuiesc aici. Nu înţeleg de ce ni se refuză dreptul la viaţă. Când am plătit banii ca să fim racordaţi la apă şi curent toată lumea a fost de accord. Peste noapte lucrurile s-au schimbat. Cine o să ne păzească bunurile?", se întreabă Gheorghe Guici, de 54 de ani, unul dintre primii locatari care şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să se mute înapoi acasă.
Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii spun că blocul va fi în siguranţă doar în momentul în care etajele superioare ale imobilului, care au fost distruse în proporţie de 50 la sută, vor fi reparate. Tragic este că locatarii nu au bani de reparaţii, la fel ca şi Primăria Timişoara.
"Clădirea este instabilă şi prezintă pericol pentru viaţa oamenilor. E nevoie de consolidări urgente. Imediat după explozie, apartamentele au fost debranşate, astfel că rebranşarea făcută de locatari a fost ilegală ", a spus Ion Constantin, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Timiş.