Dosarele lor au fost reexaminate în baza unei legi apărute în vară Casa de Pensii Giurgiu susţine că cei mai mulţi pensionaţi pe caz de boală nu mai primesc banii pentru că, între timp, s-au vindecat.
Bolnavi „închipuiţi” sau, potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Giurgiu, doar „norocoşi” întrucât s-au vindecat între timp? În oricare dintre categorii s-au afla, cu siguranţă nu sunt deloc mulţumiţi. Vorbim despre 31 de giurgiuveni pensionaţi pe caz de boală care au rămas fără venit anul acesta, după ce dosarele lor au fost reexpertizate, în vară, conform Legii nr. 119/2010.
Evitând să dea un număr exact al celor care ar cam fi exagerat în ceea ce priveşte afecţiunile lor, directorul adjunct al CJP, Ion Olaru, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că cei mai mulţi rămaşi fără pensie de boală pur şi simplu au scăpat de problemele de sănătate care-i împiedicau să muncească.
„În iulie 2010 s-a început revizuirea dosarelor persoanelor pensionate pe caz de boală. Până astăzi au fost revizuite 1.314 dosare, 31 de giurgiuveni fiind de-pensionaţi, majoritatea pentru că şi-au revenit”, spune Olaru.
Potrivit directorului adjunct al CJP Giurgiu, majoritatea cazurilor de „de-pensionare” s-au înregistrat la bolnavii de TBC şi la cei cu afecţiuni cardiace.
„Dacă avea TBC, bineînţeles că nu mai putea rămâne la serviciu, dar între timp starea de sănătate i s-a ameliorat şi se poate întoarce la muncă”, subliniază Olaru, spunând că acesta este şi cazul unui bărbat din Giurgiu cu vârsta de 50 de ani.
Se reclamă unii pe alţii
Directorul adjunct al CJP Giurgiu ne mai relatează că instituţia pe care o reprezintă primeşte des reclamaţii de la diverşi cetăţeni în legătură cu aşa-zişi bolnavi „închipuiţi”. Sunt însă cazuri în care nu se poate interveni. „Am primit recent o reclamaţie că un domn, deşi are probleme cu inima şi e pension