Femeia creează cu multă migală şi talent aranjamente din frunze, viţă-de-vie şi fructe care ţin chiar şi un an întreg.
A copilărit în judeţul Harghita, alături de o bunică foarte pricepută la toate. A învăţat de la ea să creeze şi să accepte tot ce îi oferă viaţa, şi bune şi rele. „Cred că avem asta în gene. În familie suntem mulţi iubitori de natură, care şi-au şi ales meserii în acest sens. Eu tot mereu am făcut ceva", povesteşte Ibi-neni, cum îi spun cunoscuţii.
Pasiunea pentru aranjamente din frunze şi alte simboluri ale toamnei a căpătat-o în urmă cu aproximativ trei ani. Pe atunci vindea flori în piaţă şi pentru că nu avea parte de foarte mulţi clienţi, a încercat să îşi ocupe timpul cu altceva. „Am găsit nişte frunze şi am început să mă joc cu ele. Le-am aranjat frumos. Apoi, m-am gândit să fac nişte coroniţe care puteau fi făcute cadou sau puteau fi duse la cimitir. Am văzut că exista interes pentru aşa ceva şi au început să se vândă din ce în ce mai bine. Am mers mai departe cu imaginaţia şi am făcut şi coşuleţe din ramuri de copaci. Cel mai uşor se lucrează însă cu viţa de vie sălbatică pentru că ramurile sunt mai moi", mai adaugă femeia.
Opere de artă
De atunci, cea mai mare bucurie a braşovencei este venirea toamnei, când are materie primă la tot pasul. La orice aranjament, Ibi - neni foloseşte frunzele căzute, prezente într-o multitudine de culori, în această perioadă. Cel mai uşor de făcut sunt mănunchiurile de frunze, însă braşoveanca realizează şi aranjamente care pot fi considerate adevărate opere de artă.
La un coşuleţ de mărime medie lucrează aproximativ o oră şi jumătate, dacă are toate cele necesare. Face flori de trandafir din frunze şi îi place să folosească crenguţe de buxus. Adaugă şi levănţică. În partea de jos a coşului pune muşchi luat din pădure. Coşuleţele ei pot să conţină nuci, mer