Primul pas este să conştientizezi greşelile pe care le faci. Chiar dacă te abţii de la mâncat, nu e cert că vei scăpa de surplusul de greutate sau de problemele de sănătate generate de alimentaţia nesănătoasă. Iată de ce dieta ta nu funcţionează când eşti la birou şi care sunt cele mai bune prânzuri şi gustări pentru a-ţi menţine silueta şi sănătatea sub control.
Prima oră a zilei:
Ceasul a sunat, tu amâni alarma, iar când te trezeşti îţi dai seama că eşti în întârziere. Te îmbraci rapid, iei două guri de cafea şi ieşi pe uşă. Scenariul îţi sună cunoscut, nu-i aşa? Dacă ai copii, lupta contracronometru, în fiecare dimineaţă, este şi mai grea: îi îmbraci, le pregăteşti micul dejun şi îi duci la şcoală. În aceste condiţii, creierul nu are timp să se trezească aşa cum trebuie, iar tu constaţi că nu ţi-a pornit "motorul".
Prima greşeală: cafeaua de la serviciu
De obicei o cumperi de la automatul de cafea, aşa că, pe lângă zahărul din ea, bei şi conservanţii aferenţi. În plus, cafeaua după ora 11.00 nu prea mai are efect de energizant, ci mai mult de deshidratant pentru organismul tău. Astfel, ai început ziua cu stângul: ai băut o cafea care nu a avut niciun efect energizant şi te-ai ales cu nişte calorii inutile. Nu mai vorbim de cei care beau cafele pe întreg parcursul zilei.
Cu stângul înainte: pacheţelul de acasă!
Multe femei au impresia că sandvişul preparat acasă este cel mai sănătos aliment. "Fals", spune nutriţionistul elveţian Joe Srisco. "Separat, fiecare ingredient al sandvişului poate fi sănătos, dar nu împreună. Pâinea în exces nu doar îngraşă, dar aduce probleme de tranzit intestinal. Untul în strat gros este o sursă de colesterol rău pentru inima ta. Acesta e bun doar pentru călirea legumelor. Şunca, dacă este din comerţ, poate conţine diferite substanţe dăunătoare, precum E-urile. De aceea, carnea cea