N. Mavrocordat
"Domnul grec scuteste pe preoti de birul de doi galbeni, la care ii impusese Constantin Cantemir; coboara darea vadraritului de la patru bani la doi bani de vadra; suprima pogonaritul viilor, precum si darea manastirilor, si reduce iar darea gostinei de asupra boierilor, pe care Mihaiu Racovita ii indatorise a o plati taraneste.
Desi cererile in bani ale Turcilor se micsurase, Mavrocordat era cu toate aceste expus la cheltueli destul de insamnate, mai ales cu aprovizionarea cetatilor marginase dinspre Rusia, Hotinul, Soroca si Tighinea in prevederea unui nou rasboiu. De aceea reducerile facute de el in dari adusera la sfirsitul anului intai al domniei lui un neajuns in acoperirea cheltuelilor prin venituri.
In loc insa ca Mavrocordat sa faca ca alti domni, sa scoata o noua dare pentru intimpinarea nevoiei, el Implini lipsa din banii lui, si apoi adunind divanul ii arata samile vistieriei si puse pe boieri a-i da o adiverinta despre suma ce tara ii remasese datoare. Iata fara indoiala cel intai domn, pe care domnia il custa bani in loc de a-i produce"
Caragea
"Caragea insusi este un domn lacom care urca foarte mult darile asupra locuitorilor, si anume chiar din anii cei doi d'intai ai domniei lui, cind tara cu toate aceste era scutita de tribut catra Poarta, dupa tratatul incheiet cu Rusia. Anume de Ia 12 lei la doua luni (deci de 6 ori pe an) ce se luau de fiecare lude sau moda, pe vremile lui Constantin Ipsilantt in 1804, in 1815 si 1816 sub Ioan Caragea gasim darile urcate la aproape indoit, 22 de lei de luda sau moda. E drept ca aceasta sporire era motivata prin scaderea spaimintatoare a numarului birnicilor care din 40,620 se redusese pe timpul lui Caragea numai la 18,000, imputinare pricinuita prin jaful cel fenomenal caruia tara fusese expusa pe timpul Rusilor. Tara fiind astfeliu sparcuita si sara