Maria este dascăl de mai bine de zece ani şi organizeză, periodic, împreună cu elevii ei, diverse expoziţii cu obiecte realizate din produse naturale. Consideră că este cea mai bună modalitate de a le dezvolta creativitatea miucuţilor, rezultatul fiind de fiecare dată surprinzătorii. Copiii fac, la îndrumarea ei, personaje din poveşti din dovleci sau obiecte artizanale uimitoare din bucăţi de lemn, cocă, mătase de porumb şi multe altele.
Una dintre activitile pe care le-a demarat este şi realizarea de personaje de basm, frânturi de poveşti, pe o tematică ce are legătură cu toamna, numai din materiale din natură, lucrările copiilor fiind mai apoi expuse la Biblioteca Judeţeană. „Am folosit numai materiale naturale, fructe, legume, frunze, lemn, hârtie,cocă şi multe altele pentru a realiza personaje sau tot felul de obiecte. Le stimulăm imaginaţia în acest fel, iar ei sunt apoi încântaţi că operele sunt admirate", spune Maria.
Din dragoste pentru copii
Cum mama ei este tot cadru didactic, de mică, Maria a avut o pasiune pentru această meserie. A ales cu inima ştiind că trebuie să facă în viaţă ceea ce-i place. Este pasionată să-şi facă meseria din ce în ce mai bine, tocmai de aceea studiază mult şi caută mereu noi metode de a-şi îmbunătăţi activitatea şi de a-i educa pe micuţi. „Nu este uşor să educi un copil în ziua de azi, pentru că mulţi sunt supuşi unor provocări prea mari pentru vârsta lor,în specialprovocări de ordin afectiv. Pentru a-i atrage trebuie să le stimulezi creativitatea fără a-i forţa", spune maria.
Copiii lucrează în echipă la fiecare proiect şi fiecare lucrare este specială pentru ei şi se mândresc cu tot ceea ce au realizat. Îi las pe ei să-şi imagineze lucrarea, iar dacă nu au un început, le dau eu o idee după care imaginaţia lor curge.
„Vreau să organizez un concurs de creativitate. Fiecare copil va avea u