Reprezentanţii Warner Bros. au anunţat că filmările pentru "Hobbitul", pelicula în două părţi bazată pe romanul omonim scris de J.R.R. Tolkien, nu vor mai avea loc în Noua Zeelandă, stârnind un val de proteste
Între 2000 şi 3000 de persoane s-au adunat în Wellington şi alte oraşe mari din Noua Zeelandă pentru a cere ca filmările la "Hobbitul" să aibă loc în această ţară, scrie The Guardian. O dispută pe tema banilor şi a condiţiilor din contract i-a determinat pe producătorii lungmetrajelor să spună că ar putea muta filmările într-o altă ţară. Reprezentanţii Warner Bros. vor lua o decizie în acest sens la sfârşitul săptămânii, când se vor întâlni cu primul ministru. Manifestanţii au purtat pancarte pe care scria "Noua Zeelandă este Pământul Mijlociu!" şi "Iubim hobiţii!".
Unii dintre ei erau costumaţi în personaje din "Stăpânul inelelor", trilogie filmată tot în Noua Zeelandă. Peter Jackson, regizorul filmului "Hobbitul", a declarat că s-ar putea ca producţia să nu mai fie filmată în acelaşi loc, din cauza unor solicitări financiare ale sindicatelor de actori neozeelandezi. Potrivit regizorului, directorii studiourilor americane Warner Bros. sunt "foarte îngrijoraţi în ceea ce priveşte investiţia lor de 500 de milioane de dolari". "Acesta este începutul unui efect de domino, deoarece Noua Zeelandă îşi creează reputaţia unui loc nesigur pentru studiourile de film", a declarat Peter Jackson într-un comunicat.
Actorul britanic Martin Freeman este cel care îi va da viaţă lui Bilbo Baggins, eroul din romanul lui J.R.R Tolkien, în adaptarea pentru marele ecran regizată de Peter Jackson. Filmările la "Hobbitul" vor dura cel puţin un an, pelicula beneficiind de un buget de 500 de milioane de dolari.
Reprezentanţii Warner Bros. au anunţat că filmările pentru "Hobbitul", pelicula în două părţi bazată pe romanul omonim scris de J.R.R. Tolkien, nu vor ma