Singurul ceasornicar care repara piesele Muzeului Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti nu mai poate oferi serviciile sale instituţiei, din cauză că el era angajat pe baza unui contract de colaborare, care a încetat.
Instituţia culturală unică în România a fost înfiinţată în anul 1963 de către profesorul Nicolae Simache şi găzduieşte peste 4.000 de piese vechi şi valoroase.
Din luna septembrie, însă, instituţia a rămas ceva mai săracă atunci când vine vorba de numărul angajaţilor.
Nu criza economică a fost vinovatul petru reducerea numărului de lucrători ai muzeului ci pur şi simplu neşansa.
„Am avut norocul ca la nivelul unităţii noastre să nu fie efecutate restructurări. Cu toate acestea, ceasornicarul avea un contract de colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie Prahova. În momentul în care acest contract s-a încheiat a încetat şi colaborarea acestei persoane cu muzeul nostru", a declarat Carmen Banu, conservator din cadrul Muzeului Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti, pentru Telegraful de Prahova.
Deşi persoana care se ocupa cu repararea orologiilor în cazul în care acestea se strică nu se mai regăseşte în organigrama instituţiei, reprezentanţii muzeului ne-au precizat că cineva se va ocupa totuşi de ceasuri
„O mare parte din ceea ce făcea ceasornicarul a fost preluat de angajaţii muzeului nostru", a adăugat Carmen Banu.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!