Elevii din şcolile făgărăşene sunt în fierbere zile acestea. Au loc alegerile pentru reprezentaţii elevilor în consiliile unităţilor de învăţământ. Candidaţii au ţinut o campanie electorală plină de vioiciune şi bune intenţii, aşa cum au uitat să o facă mulţi dintre aleşii noştri. Tinerii au avut ocazia să-şi exercite dreptul de vot, chiar dacă nu au împlinit 18 ani. Două dintre şcolile făgărăşene, Colegiul Naţional „Radu Negru“ şi Şcoala Generală nr. 1 şi-au desemnat săptămâna trecută preşedinţii elevilor, iar scrutinul s-a desfăşurat ca la carte, cu secţie de votare, buletine, cabine de vot şi urnă.
Elevii de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ şi-au ales reprezentanţii
595 de alegători au fost înscrişi pe liste la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Este vorba de elevii claselor IX -XII. În plus, şi cei mai mici, de clasa a V-a, au putut să-şi exercite dreptul de vot. Rând pe rând, în pauzele dintre cursuri, tinerii au făcut coadă la secţia de votare.
Chiar dacă sunt alegeri în rândul elevilor, totul a fost organizat ca la carte. Secţia a fost amenajată cu cabine de vot şi urnă, iar din comisia de votare au făcut parte atât profesori, cât şi elevi.
„Am urmărit ca procesul de votare să fie perfect democratic şi, din câte se pare, în majoritatea judeţelor acest lucru s-a întâmplat. Primăria a ajutat Radu Negru“ cu tot ceea ce a fost necesar pentru vot şi vrem ca el să fie un exerciţiu de democraţie pentru elevi. Totul s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii“, a spus Daniel Şerb, vicepreşedinte al Consiliului Elevilor din România.
Singura condiţie a vota a fost prezentarea carnetului de elev sau a actului de identitate. „Până acum s-a înregistrat niciun incident. Ca să poată vota, elevii trebuie să prezinte carnetul de elev, ştampilat şi avizat pe anul în curs, sau cartea de identitate“, a spus prof. Doina Drăjneanu, p