Zeci de foşti angajaţi şi funcţionari publici au dat în judecată Primăria Făgăraş. Ei susţin că nu s-au respectat procedurile legale de disponibilizare, iar în aceste condiţii concedierea este nulă. Pe de cealaltă parte, reprezentantul instituţiei nu contestă drepturile angajaţilor de a apela la instanţă, însă este convins că a urmat toţi paşii prevăzuţi de lege în privinţa etapelor de disponibilizare.
Se luptă să-şi recupereze locul de muncă
S-au hotărât să-şi joace ultima carte pentru a-şi recupera locurile de muncă. Este vorba de 40 de foşti angajaţi şi funcţionari publici ai Primăriei Făgăraş care au fost concediaţi în urmă cu câteva luni. Ei susţin că edilii i-au disponibilizat fără a iniţia în prealabil consultări cu sindicatul şi că nu le-au pus la dispoziţie toate informaţiile legate de concediere, aşa cum prevede legea.
„Sunt 40 de persoane care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de decizia de disponibilizare, apelând la sindicat pentru a fi reprezentaţi în justiţie. Motiv pentru care am început demersurile legale. Pentru cei care au fost angajaţi cu contract individual de muncă s-au început deja procesele şi s-au fixat primele termene, iar pentru funcţionarii publici am respectat procedura prealabilă, care durează o lună, urmând să introducem acţiunile în săptămâna aceasta. Angajaţii sunt nemulţumiţi că această concediere colectivă s-a făcut fără să fie respectate procedurile legale, repectiv procedura impusă de art.69 din Codul Muncii şi de Legea 467/2006, privind informarea şi consultarea angajaţilor. Aşadar, din punctul nostru de vedere, decizia de a concedia colectiv este nelegală şi este lovită de nulitate absolută“, a declarat Laurenţiu Pop, liderul sindical al salariaţilor din Primăria Făgăraş.
„Am respectat toate procedurile!“
Dacă instanţa de judecată le va da dreptate angajaţilor nemulţumiţi, atunci ei sun