Elevii Colegiului „Aurel Vijoli“ împreună cu profesorii lor au participat vineri, 22 octombrie, la cea de-a treia ediţie a sărbătorii mărului. Devenită deja tradiţie, activitatea le-a oferit elevilor ocazia să pregătească fel de fel de produse de panificaţie din cel mai important fruct al sezonului.
Elevii de la profilul de alimentaţie publică au ţinut să organizeze şi anul acesta deja tradiţionala expoziţie dedicată mărului. Pe lângă legendele despre măr, elevii au prezentat şi calităţile acestui fruct.
„Organizăm din nou acest eveniment, este un simbol al unităţii noastre şcolare. Este o activitate educativă deosebită, mărul şi toamna sunt simboluri pentru toţi. Sperăm ca aceste simboluri să ne aducă numai bine bune la învăţătură“, a spus directorul Colegiului „Aurel Vijoli“, Vasile Ţifrea.
„Într-adevăr, suntem la a treia ediţie a sărbătorii mărului. Ideea a aparţinut colegei noastre, acum pensionară, doamnei Elisabeta Popa, căreia îi mulţumim. Am realizat tot ceea ce aţi văzut cu ajutorul colegelor din catedra de contabilitate şi alimentaţie publică, împreună cu elevii din patru clase: X T, XI B, XII O, XIII O. Copiii au muncit foarte mult, au făcut patru tipuri de plăcinte cu mere, mere coapte, compot de mere, suc de mere, totul de mere“, a spus Andreea Suciu, profesor la Colegiul „Aurel Vijoli“.
Elevii i-au aşteptat pe invitaţi aşa cum se cuvine: de la vestitele prăjituri cu mere şi până la sofisticate cocktail-uri şi diverse ornamente.
Atât elevii, cât şi profesorii şcolii vor să organizeze anual această sărbătoare a mărului.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Elevii Colegiului „Aurel Vijoli“ împreună cu profesorii lor au participat vineri, 22 octombrie, la cea de-a treia ediţie a sărbătorii mărului. Devenită deja tradiţie, activitatea le-a oferit elevilor ocazia să pregătească fel de fel de produse de pani