De Ziua Armatei, în timp ce militarii au defilat în Piaţa Victoriei, iar nou-înfinţata Brigada 18 Infanterie Banat a primit drapelul, în faţa Prefecturii, pensionarii şi rezerviştii au protestat cu pancarde.
Pentru angajaţii Bataloniului 32 Mircea cel Bătrân, din care fac parte şi Scorpionii Galbeni, onoarea, curajul şi gloria sunt încă cuvinte de ordine. Cu toţii spun că au ales această meserie în primul rând pentru jurământul faţă de ţară. „La mine în familie bărbaţii nu au făcut armata, dar am ajuns eu. La început a fost mai greu pentru o femeie, era mai dificil cu trezitul, dar apoi m-am obişnuit. Am fost şi la armanent greu, dar acum sunt la transmisiuni. Pentru mine pe primul loc este onoarea, apoi casa şi familia”, a spus Murgu Ana Maria, una din puţinele femei din armată.
Vezi galerie foto cu Ziua Armatei la Timişoara
Drapelul a fost predat de Viorel Oancea, secretar de stat în MApN, către generalul de brigadă Gheorghe Simina, fiind citită apoi şi mesajul preşedintelui Traian Băsescu. Soladţii au jurat cu mâna pe inimă că vor sibe grijă de drapelul tricolor ca de lumina ochilor.
După ceremonia de înmânare a drapelului, militarii au participat la depunerea de coroane din Parcul Central, de la Monumentul Eroilor. Bogdan Flueraş este unul din românii care a participat în operaţiunile din Afganistan şi Irak. „Dacă îţi place, e frumoasă armata. Eu am opt ani şi sunt mândru de ceea ce fac. Nu e uşor. Când a născut nevasta mea, eu eram plecat în Afganistan. În meseria asta, pe primul loc este onoarea”, a spus Flueraş.
Prima misiune în China
Au venit la Timişoara şi Vânătorii de Munte "Avram Iancu", de la Brad, care se pregătesc să plece într-o misiune tocmai în China. Aceştia vor întoarce invitaţia chinezilor, care s-au aflat timp de două săptămâni în România, pentru prima colaborare între armatele celo