Contestatarii atrag atenţia că firma câştigătoare oferă cele mai scumpe aparate
Aceştia mai spun că nu se pune problema de raport bun între calitate şi preţ
Două companii care au participat la o licitaţie a Ministerului Sănătăţii şi a Băncii Mondiale privind achiziţionarea unor aparate medicale contestă această licitaţie spunând că toate ofertele depuse sunt egale, diferenţa fiind reprezentată doar de preţul de achiziţionare al aparatelor, potrivit Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale.
"Salturile de la o ofertă la alta sunt considerabile"
Preşedintele Asociaţiei, Mihnea Ioan Grecu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru această licitaţie au depus oferte patru companii, două din România şi două din Olanda, iar firma aleasă, Dutchmed, a avut preţul cel mai mare, respectiv de 4.995. 900 dolari. "Salturile de la o ofertă la alta sunt considerabile. În contextul subfinanţării sistemului sanitar, această decizie îngreunează grav procesul de reformă în sistemul sanitar", a spus acesta, adăugând că deşi sumele nu sunt foarte mari, în contextul lipsei bugetelor pentru aparatură medicală, acestea sunt importante.
AFPM spune că din punct de vedere calitativ aparatele sunt la aceiaşi parametri
Conform datelor prezentate de Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale, cele patru companii care au depus oferte sunt Novaintermed (România), cu un preţ de 673.440 euro, Simed Int'BV (Olanda), cu 1.897.999 euro, Sanpromed (România), cu 2.899.305 euro şi Dutchmed (Olanda), cu 4.995.900. "Cunoaştem foarte bine piaţă, nu există nicio diferenţă între produse care ar justifica o asemenea diferenţă de preţ", a mai afirmat Mihnea Ioan Grecu, explicând că cele 4 oferte sunt sensibil egale din punctul de vedere al calităţii. De asemenea, aceasta a mai explicat că firmele participante la licitaţie treb