Anul trecut i-a cucerit pe membrii juriului concursului organizat la Brăila, care i-au acordat premiul I şi medalia de aur.
Gabriel a început studiul pianului încă din clasa I, manifestându-şi de unul singur această dorinţă de a urma o şcoală de muzică.
Chiar dacă părinţii săi sunt plecaţi în lume pentru a realiza un viitor mai bun pentru Gabriel şi fratele său mai mare, micul pianist beneficiază de susţinerea totală a bunicilor, care îi asigură toată căldura sufletească şi suportul material de care are nevoie pentru a-şi urma vocaţia.
Convinşi că băiatul are înclinaţii spre artă, bunicii i-au cumpărat chiar şi pian.
„A fost dorinţa mea să urmez un instrument şi am ales pianul pentru că mi-a plăcut cât de armonios sună când îi atingi clapele. La început nimeni nu se gândea că se prind ceva de capul meu, mai ales că eram deficitar la capitolul învăţat note muzicale, dar într-o vacanţă de vară am avut ambiţia să mă pun pe studiu, în timp ce copiii ceilalţi se relaxau, şi am făcut progrese deosebite", povesteşte Gabriel despre primul contact cu domeniul muzical.
Două ore de studiu zilnic
Parcursul lui Gabriel a fost supravegheat atent de profesoara Anica Ghinea, şlefuitoare a numeroase talente din Focşani, care-l pregăteşte la şcoala de muzică şi care îi prevesteşte un viitor frumos, cu condiţia să se ţină de treabă.
„Doamna îmi zice mereu că dacă vreau să fac performanţă trebuie să muncesc. Talentul nu este suficient fără muncă. De aceea studiez, în afara repetiţiilor de la şcoala de muzică, alte două ore individual, zilnic", ne mărturiseşte Gabriel Cârjan.
Îşi împarte timpul între orele de curs de la şcoală şi repetiţiile la pian, în momentul de faţă pregătindu-se intens pentru concursurile care vor urma, dar şi pentru reprezentaţiile la care este invitat.
Întrebări şi răspunsuri:
Care a fost cel mai importan