După o suspendare de aproape un an, hotărârea de Consiliu Local prin care autoturismele parcate ilegal vor fi ridicate a reintrat în vigoare
Poliţiştii de la Circulaţie, împreună cu poliţiştii comunitari şi firma care se ocupă de tractări, au ridicat deja primele maşini.
Ca orice lege din România, şi această hotărâre de consiliu local poate fi combătută în instanţă. O confirmă un cetăţean din Târgu-Mureş care a câştigat două procese cu primăria, pe această temă. „Orice hotărâre de consiliu local de acest gen trebuie să aibă avizul Serviciului Rutier Român. Dacă îl are, rămâne de văzut dacă respectiva maşină încurca traficul rutier sau era parcată fără să afecteze circulaţia, pentru că legea se referă la circulaţie, nu la parcare", spune Marcel Huciu, care în ultimii cinci ani a câştigat două procese cu primăria.
Prin hotărârea de Consiliu Local, cei cărora li se ridică maşinile trebuie să plătească o taxă de 230 de lei pentru ridicare şi transport, la care se mai adaugă amenda dată de poliţiştii de la circulaţie, care poate ajunge până la 200 de lei. Nici depozitarea maşinii în parcul auto nu este ieftină. Taxa de depozitare este de 40 de lei pe zi.
Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: