Un centru de asistenţă a consumatorilor de droguri, care urma să se deschidă pe strada Vasile Alecsandri din centrul Timişoarei, a rămas un simplu proiect pe hârtie pentru că autorităţile de la Bucureşti au făcut ping-pong cu Agenţia Naţională Antidrog, pe care au mutat-o de la Ministerul de Interne la Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Agenţia Naţională Antidrog Timiş a reuşit să obţină un proiect în valoare de 800.000 de euro, finanţat integral din bani europeni. ANA nu a reuşit să semneze contractul de primire propriu-zisă a fondurilor, deoarece guvernul a hotărât să reorganizeze instituţia. Astfel Agenţiei Naţionale Antidrog i s-a luat personalitatea juridică din 1 martie 2009 până la 1 septembrie 2010, timp în care reprezentanţii instituţiei nu au fost abilitaţi să semneze legal niciun document. Prin urmare, timp de un an şi jumătate, până guvernul s-a hotărât cum să reorganizaze instituţia, toate proiectele cu finanţare european au fost ratate, pierzându-se astfel milioane de euro din bani europeni.
Una dintre "victimele" birocraţiei a fost centrul de asistenţă a cosumatorilor de droguri, care urma să fie construit din bani europeni din Timişoara. Proiectul a obţinut finanţarea de 800.000 de euro, dar când iniţiatorii au fost invitaţi să semneze contractul cu Phare, Agenţia Naţională Antidrog a rămas fără personalitate juridică. "Nu aveam dreptul să semnăm contracte. Astfel am pierdut finanţarea. Partenerii europeni au aşteptat timp de o lună, dar Agenţia Naţională Antidrog nu a avut personalitate juridică timp de un an şi jumătate", a declarat Mihaela Tomiţă, şeful Agenţiei Naţionale Antidrog.
ANA este dată în judecată de primărie
Înainte să afle că nu poate să acceseze banii, ANA a închiriat de la Primăria Timişoara un sediu, ca să demonstreze finanţatorilor că are locaţie pentru viitorul centru de asistenţă a