Lucrările sunt acum în faza de nivelare a terenului. Aici vor ateriza aparate de zbor uşoare de şase sau zece locuri. Investiţia este o şansă pentru creşterea turismului în zonă.
Primarul din Roznov a spus că n-a dat niciun leu de la buget, dar a asigurat terenul pe care urmează să se construiască aerodromul.
„Investiţia nu va scoate niciun ban din bugetul local. Vom căuta să atragem parteneri privaţi pentru finanţarea lucrărilor. Deocamdată, nu ştim cu exactitate la cât se cifrează costul total al acestora“, a spus Ionel Ciubotaru, primarul din Roznov.
Primăria a pus deja la dispoziţie un teren în lungime de 850 de metri şi lăţime de 34 de metri, în prezent fiind executate lucrări de nivelare. Odată realizat, aerodromul ar urma să găzduiască aparate de zbor uşoare şi ultrauşoare, de şase sau zece locuri.
„Amplasamentul a fost stabilit în lunca Bistriţei. Acum aşteptăm obţinerea autorizaţiilor necesare de la Autoritatea Aeronautică Română pentru aterizări şi decolări. Aerodromul urmează să fie omologat şi înscris în circuitul aero“, a mai spus Ionel Ciubotaru.
Curse turistice în Moldova
Construirea aerodromului este privită ca o şansă în plus pentru dezvoltarea turismului în zonă.
„Prin realizarea acestui proiect se va asigura o legătură între judeţul Neamţ şi celelalte zone ale Moldovei, din punct de vedere turistic. Ne gândim să creăm un circuit care să cuprindă toate mănăstirile şi obiectivele turistice din regiune“, a spus Puiu Zaharia, partener în implementarea proiectului.
Promotorii investiţiei sunt siguri că beneficiile nu vor întârzia să apară odată cu inaugurarea aerodromului. În Moldova mai există două amenajări de acest gen, unul în Vatra Dornei şi unul în apropiere de Rădăuţi. Nu numai turismul nemţean va avea de câştigat de pe urma acestui proiect, ci şi mediul