Guvernul Boc are ceva şanse să rămână în picioare şi după votul la moţiunea de cenzură de miercuri. În orice caz, toţi cei implicaţi iau ca variantă de lucru post-moţiune rămânerea lui Emil Boc.
În "Mioriţa", doi baci pun la cale un plan (pe care îl şi duc la îndeplinire) de eliminare a celui de-al treilea, care avea "oi mai multe, mândre şi cornute". Balada populară nu spune nimic despre ceea ce s-a întâmplat după aceea cu oile respective. Au fost ele împărţite, după merit, între cei doi complotişti, lăsate pradă lupilor, trimise acasă la măicuţa bătrână? "Mioriţa" se concentrează pe altceva decât pe urmările concrete ale acţiunii. În politică, în schimb, contează rezultatul, mai mult decât ghiersul.
În politică scopul scuză mijloacele, iar în politica dâmboviţeană planul celor doi baci (care se persupune că va fi fost îndeplinit întocmai) pare un deziderat greu de atins. Aritmetica parlamentară e destul de simplă. Deja e de notorietate: racolările de parlamentari de la putere n-au reuşit (totuşi) şi PDL a găsit geniala idee de a le interzice să voteze deputaţilor şi senatorilor proprii. În acest fel, surprizele sunt excluse. PSD şi PNL au acuzat această strategie, au arătat că PDL nu are încredere în propriii oameni, dar, în final, acestea sunt doar elemente de retorică; într-o ţară a oamenilor curajoşi, cum e România, probabil că nimeni din arcul puterii nu îşi va asuma răspunderea unui vot pe faţă împotriva guvernului (alta era situaţia dacă puteau s-o dea anonimă). Cum UDMR ţine enorm la câteva prevederi din legea educaţiei, care va fi votată după moţiune, apare logic ordinul "staţi în bănci!" dat de liderii acestui partid parlamentarilor maghiari. Iar partidul traseiştilor e clar cum va vota.
Fără să fie, deci, şanse reale ca moţiunea să treacă (demersul s-a înecat, se pare, la mal, la capătul unei săptămâni frământată de sten