O treime din poliţele de asigurări vândute anul acesta de olandezii de la ING Asigurări de Viaţă au fost planuri finan-ciare pentru copii, acestea ajungând să reprezinte un sfert din portofoliul total al companiei. Sumele cheltuite de asiguraţi pentru plata primelor a crescut anul acesta cu 10% faţă de 2009, susţin reprezentanţii companiei.
Spre deosebire de plasamentele în depozite sau conturi de economii la bănci, asigurătorul garantează clientului doar banii depuşi, în funcţie de randamentul investiţiilor efectuate beneficiarul urmând să primească şi o parte din profitul obţinut.
De exemplu, un client care pune deoparte 150 de lei lunar, timp de 17 ani, are o sumă asigurată de 31.000 de lei la maturitatea contractului. "Cei aproximativ 31.000 sunt garantaţi la împlinirea vârstei de 18 ani de către copil; la această sumă se adaugă o parte din profitul obţinut din investiţii", au declarat reprezentanţii ING.
Prin comparaţie, dacă aceeaşi sumă lunar timp de 17 ani într-un cont de economii, la o dobândă de 6,5% pe an, suma acumulată este de aproape 50.000 de lei, fiind cu 60% mai mare, potrivit calculelor efectuate de ZF. O poliţă de asigurare are însă beneficii suplimentare, cum ar fi preluarea plăţii ratelor lunare de către asigurător până la maturitatea contractului în cazul decesului plătitorului. ING Asigurări a plătit în 2010 circa 1,4 mil. lei (echivalentul a 33.000 de euro) în contul contractelor ajunse la maturitate sau către copii ai căror părinţi au decedat pe parcursul derulării contractului.
Aproape două treimi din clienţii ale căror contracte au expirat anul acesta au ales să încaseze suma acumulată sub formă de rente anuale.
O treime din poliţele de asigurări vândute anul acesta de olandezii de la ING Asigurări de Viaţă au fost planuri finan-ciare pentru copii, acestea ajungând să reprezinte un sfert din portofoliul t