Moartă sau doar dispărută, Elodia îl urmăreşte pe Cioacă cu o tenacitate greu de egalat. Avocata nu a mai fost văzută de trei ani dar, cu toate acestea, de pe urma sa, soţul său s-a ales deja cu două dosare penale: unul pentru furt între soţi şi altul pentru violarea corespondenţei. În acest răstimp, orice amănunt nou legat de avocata din Braşov a fost devorat de opinia publică, subiectul fiind dezbătut la jurnalele de ştiri, în paginile ziarelor, în piaţă, la serviciu, în metrou.
Cum era de aşteptat, descoperirea unui craniu de femeie la doar o oră de mers cu maşina de la casa lui Cioacă a redeschis atât apetitul opiniei publice pentru subiect cât şi... ancheta penală în care poliţistul este principalul suspect de crimă. Primele indicii furnizate de anchetatori par a fi serioase: craniul corespunde ca vechime cu dispariţia avocatei, aparţine unei femei de vârsta Elodiei iar în zonă nu exista nicio persoană dispărută care s-ar fi potrivit acestor semnalmente. Că este vorba de o pistă serioasă o demonstrează şi ieşirea publică a procurorului Marius Iacob, care a refuzat până acum să închidă dosarul, convins fiind de vinovăţia poliţistului Cristian Cioacă. Mult mai prudent decât a fost până acum în acest caz, Marius Iacob a declarat că a dispus un test ADN, care va stabili dacă craniul aparţine sau nu Elodiei.
Ce se va întâmpla dacă proba ADN va dovedi că rămăşitele în cauză aparţin avocatei? Îl va înfunda Elodia pe Cioacă? Dovada morţii ei ar însemna automat şi dovada vinovăţiei poliţistului? În mod normal, nu. La dosar există însă şi alte probe, cum ar fi sângele avocatei descoperit în autoturismul lui Cristian Cioacă. Doar lipsa cadavrului a făcut ca judecătorii să nu dispună anchetarea în stare de arest a poliţistului pentru infracţiunea de omor. Magistraţii au hotărât ca poliţistul Cristian Cioacă să fie cercetat în stare de libertate dar sub contro