Conducerea Prefecturii Mehedinţi cere primarilor din judeţ să intre în pas cu tehnologia şi să folosească pentru corespondenţă, în vremuri de criză, calculatorul.
„Am apelat la această măsură, în primul rând, pentru a scădea costurile, pentru că se cheltuie lunar 2.500 de lei pe corespondenţa clasică, prin poştă, şi în al doilea rând pentru a uşura munca şi pentru a eficientiza comunicarea dintre instituţia prefectului şi primării", a spus Florin Albei, consilierul prefectului de Mehedinţi, Ion Mîţu.
A uitat ce-a învăţat la cursuri
Marea problemă este că nu toţi edilii ştiu să utilizeze calculatorul. Constantin Drăghici este primar la Voloiac de 20 ani. Susţine că a făcut în urmă cu vreo 15 ani cursuri de specialitate, însă, cu trecerea timpului a mai uitat ce a învăţat. „N-aş fi împotrivă, ţinând cont de modernismul zilelor noastre, dar ar trebui să ne gândim la ceea ce am putea să facem noi mai bine. Aş rămâne partizanul vechilor soluţii. De multe ori un calculator sau internetul pot să-ţi facă figura", a afirmat edilul pe biroul căruia stă un calculator cam prăfuit, semn că n-a prea mers în ultima vreme.
Un angajat al primăriei Voloiac încearcă să pornească PC-ul
Şi la Tâmna primarul Ioan Cioară are probleme cu poşta electronică. Recunoaşte că nu ştie să lucreze pe calculator, dar este deschis la nou. „Nu ştiu, dar nici nu m-a interesat. E o bilă neagră pentru mine. Am secretara, asistentul social şi băiatul de la situaţii de urgenţă care ştiu. Intră pe e-mail zilnic şi îl verifică de trei-patru ori. Măsura propusă de prefect e bună, pentru că legătura pe internet este mult mai rapidă. Nu mai necesită timp, hârtie consumată sau bani", a declarat Ioan Cioară.
Edilul din Tâmna recunoaşte că este străin de calculator
"Aş rămâne partizanul vechilor soluţii. De multe ori un calculator sau i