Restructurarea forţelor militare ale României a avut consecinţe nebănuite, dar mai ales nedorite. Toate unităţile militare din Caraş Severin sunt părăsite şi într-.un stadiu avansat de degradare.
La această dată, în Caraş Severin, în afara unei părţi a angajaţilor de la Comisariatul Militar, în judeţ nu mai există picior de militar. Nici măcar fanfară militară nu mai există. Ceremonialul de ieri de depunere a jerbelor de flori la monumentul din Piaţa Tricolorului, s-a desfăşurat fără muzică şi fără defilarea militarilor. Doar se serba Ziua Armatei. ,,Eu am lucrat mai bine de 5 ani la Valeadeni. Pe aici au trecut mai bine de 2000 de oameni. O parte din viaţa lor a rămas aici, între aceste ziduri. Înainte răsuna totul de glasuri de bărbaţi tineri, acum se mai aude doar vântul prin ferestrele sparte" spune căpitanul în rezervă George Popescu.
Distruse şi prădate
După desfiinţarea unităţilor militare, inclusiv a celor din judeţul Caraş-Severin, militarii au plecat- prima dată cei în termen iar mai apoi cadrele, dar clădirile au rămas în uitare şi mai apoi, în paragină. Multe dintre ele sunt nefolosite şi ceea ce este mai grav, se degradează continuu. Pe de o parte natura şi intemperiile pe de alta, oamenii, adică, hoţii. Unele au ajuns deja adevărate ruine din care au mai rămas doar pereţii. Fosta unitate de rachete, Regimentul Semenic, cel de deasupra de Reşiţa, este într-o stare deplorabilă. Ferestre sparte, tocăria şi lemnăria furată iar mai nou, au început să fie furate şi firele electrice din tencuială fiindcă, prizele, întrerupătoarele şi duliile, au dispărut de mult. Există un personal de pază format din poliţişti comunitari, dar aceştia când sunt, când nu sunt prezenţi la post- aceasta în funcţie de dispoziţiile şefilor. Mai rău arată fostele unităţi militare de la Valeadeni şi Doclin. Ce nu s-a putut fura, a fost distrus cu bună ştiinţă. @N_