Cum a postit "de moţiune" conducerea PNL Braşov: şeful municipal Puchianu şi-a amânat petrecerea de ziua onomastică, mai-marele judeţean Căncescu s-a răzgândit "pentru a nu bagateliza protestul acelei femei"
Protest insolit al conducerii liberalilor braşoveni: o grevă a foamei de două zile, "pe fondul desfăşurării în Parlamentul României a dezbaterilor şi votării moţiunii de cenzură, ca formă de trezire a conştiinţei şi spiritului civic", la care participă 20 de membri ai Biroului Politic al PNL Braşov, în frunte cu preşedintele judeţean Aristotel Căncescu şi cu omologul său municipal Dumitru Ioan Puchianu. Desfăşurat "individual, la domiciliul sau locul de muncă al fiecăruia", postul a început cu un comunicat de presă difuzat luni după-amiază, urmând a se încheia "miercuri, 27.10.2010 după votarea moţiunii de cenzură". După cum ne-a precizat Dumitru Ioan Puchianu, iniţial ar fi trebuit să intre în greva foamei nu doar conducerea liberalilor de sub Tâmpa, ci aproximativ 180 de profesori membri ai PNL Braşov, "în semn de solidarizare cu profesoara din Caracal care protestează în felul ăsta de peste două luni".
• "Numai că, la Braşov, dascălii sunt împrăştiaţi în patru sindicate şi au apărut tot felul de opinii şi interpretări, plus că doamna din Caracal a anunţat clar că nu vrea ca şi alte cadre didactice să se solidarizeze cu ea intrând în greva foamei. Aşa că în final am renunţat la această idee şi am decis să dăm noi, cei din conducerea PNL Braşov, un semnal politic de sensibilizare a opiniei publice şi de trezire a spiritului civic, care în acest moment e zero în România, nu ştim decât să cârâim şi să fim solidari doar atunci când situaţia ajunge foarte gravă", ne-a explicat şeful municipal al liberalilor braşoveni.
Puchianu ne-a mai dezvăluit apoi şi "costurile personale ale postitului de moţiune, care face bine şi la moral, şi la sănătate".