Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş a cumpărat un teren la Lăpuşel cu 2,6 milioane de lei pentru depozitarea deşeurilor. Instituţia are de ales între ridicarea unor construcţii ilegale şi achiziţionarea unui alt teren, deoarece suprafaţa contactată deja nu respectă distanţa minimă legală faţă de casele localnicilor.
Cele 20 de hectare de teren achiziţionate de autorităţile judeţene pentru colectarea şi eliminarea deşeurilor menajere nu corespund normelor prevăzute de lege. „Primăria şi Consiliul Local din Recea au aprobat planul urbanistic pentru ridicarea depozitului, dar pe noi, sincer să fiu, chestia cu distanţa legală nu ne interesează. Dar ca şi o opinie personală, într-adevăr, nu sunt respectate distanţele“, a declarat Octavian Pavel, primarul din localitatea Recea.
Sătenii sunt revoltaţi
Terenul achiziţionat de CJ Maramureş a fost vândut de Asociaţia Composesorală din localitatea Lăpuşel cu suma de 2,6 milioane de lei. Amplasarea terenului respectiv se află la 860 de metri de Coltău şi la 857 de metri de Arieşu de Pădure. Sătenii din Arieşu de Pădure şi cei din Coltău se pregătesc să facă un memoriu către Ministerul Mediului pentru ca depozitul să nu fie ridicat pe acest teren, deoarece nu respectă distanţa minimă legală de 1.000 de metri de cea mai apropiată casă. Prin numeroase adrese, localnicii au înştiinţat autoritatea judeţeană că nu sunt de acord cu amplasarea depozitului în apropierea gospodăriilor lor. „Nu vrem ca transportul gunoaielor să fie făcut prin Coltău şi Arieş. Nu vrem să se deverseze deşeurile în apele noastre. Vrem Să se păstreze distanţa legală de un kilometru. Acestea sunt solicitările noastre“ a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Doru Borota, din Arieşu de Pădure.
Alternative
Conducerea CJ Maramureş a primit o ofertă de teren din Boiu Mare, însă aceasta a fost refuzată. „Acum trei săptămâni, cei de la