Reprezentanţii Primăriei au descoperit nereguli în privinţa respectării contractelor de închiriere. Unii chiriaşi mai au în proprietate şi alte locuinţe, iar alţii le-au subânchiriat altor persoane, deşi acest lucru este interzis prin contact.
Inspectorii Serviciului Locativ, din Primărie, au început deja procerdura de evacuare a mai multor locatari din blocurile construite prin ANL, pe motiv că au încălcat prevederile contractului de închiriere. Este vorba despre chiriaşi care, fie îşi subînchiriază apartamentele ANL altor persoane, fie au în proprietate alte locuinţe, deşi acest lucru este interzis prin contract. „În ceea ce priveşte prima categorie, este greu de dovedit, pentru că titularii contractului susţin că persoanele care locuiesc acolo sunt musafirii lor. La a doua categorie, le-am cerut persoanelor respective o declaraţie notarială că nu deţin o locuinţă în proprietate. Sigur, aici mulţi au văzut că nu prea au de ales şi nu pot recurge la fals în declaraţii sau fals în acte", a declarat Mircea Fărcăşan, şeful Serviciului Locativ.
800 de persoane pe lista de aşteptate
O categorie „aparte" sunt chiriaşii din blocurile ANL care lucrează cu anii în străinătate, iar aparatmentele sunt, practic, nefolosite. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Locativ vor să propună adoptarea unui amendament prin care să se prevadă clar ca apartamentele nelocuite să fie retrocedate Primăriei, având în vedere că pe listele de aşteptare pentru un apartament sunt sute de persoane. „Vom căuta să facem un amendament, potrivit căruia chiriaşii să fie obligaţi să predea apartamentul după 3-6 luni de nefolosinţă, în funcţie de cum va decide Consiliul Local. În momentul de faţă, pe lista de aşteptare pentru locuinţele ANL se află în jur de 700-800 de persoane", a adăugat Mircea Fărcăşan.
„Este strigător la cer ce se întâmplă cu aceste locuinţe!Având în vedere