Sa luam om normal la cap. Intra omu’ la Silviu’s si gaseste restaurantul gol. Dar gol gol, nu cu doi, trei clienti rataciti pe ici, pe colo. Vine a doua oara, la fel! Vine a treia oara, la fel! Vine a patra oara, la fel! Si ce face atunci? Pleaca repede, pentru ca daca e un om care judeca normal, se gandeste ca e ceva in neregula si nu vrea sa fie chiar el cel care sa afle ce.
Asa am facut si eu la ultimele patru ajungeri acolo. Cu cateva zile in urma, ma duc din nou, a cincea oara. Si, ce sa vezi ? Restaurantul gol-golut! Am ramas, totusi, pentru ca voiam sa scriu despre el. Si, mai ales, pentru ca muream de curiozitate sa aflu ce si cum se mananca intr-un restaurant gol-golut.
Pentru foarte putinii cititori care nu stiu asta, Silviu’s e un restaurant faimos din Cotroceni. E faimos pentru ca arata ca un muzeu. Poate de aceea multi il confunda, la inceput, cu Museum, un restaurant care e alaturi, dar care nu arata ca un muzeu. Uitati-va la poze! Curatenia nu se vede bine in poze, insa va asigur ca e la ea acasa la Silviu’s. Si gradina e foarte frumoasa.
Dar sa vedem ce mai face omul nostru normal la cap. Deschide meniul, si ce vede? 15 pagini cu toate bunatatile pamantului, transcrise in « Italian style », in cea mai mare parte. Le numara si ii ies vreo 96. « Mai, sa fie... » - isi zice omul normal la cap. « Un bucatar care sa stie a face bine nu 96, ci 66 din felurile astea e greu de gasit. Chiar si pentru 36, nu 66! Si, daca il gasesti, cred ca trebuie sa-i platesti vreo 2 – 3,000 de Euro pe luna. Plus taxele.
Dar unul ca asta nu sta intr-un restaurant gol, chiar daca ii platesti si mai mult de atat, are si el orgoliul lui. Si, apoi, o sa ceara tot timpul carne si legume proaspete, ca nu isi strica el reputatia cu congelate de la supermarket. Si, ca sa tii produse proaspete pentru 96 de feluri, cand clientii sunt atatia cati se vad...