Sute de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret“ care au urmat programe neautorizate la ID şi la FR vor apela la instanţă. Tinerii vor să li se recunoască studiile şi se consideră atât victimele ministerului ce şi-a pus antetul pe diplome, cât şi ale universităţii care a organizat programele de studiu.
Paula Iacob: „Spiru Haret funcţionează în legalitate!“
Absolvenţii facultăţilor neautorizate din cadrul Universităţii „Spiru Haret“ (USH), promoţiile 2008 şi 2009, au început să se organizeze în grupuri pentru a-şi recâştiga drepturile în instanţă. „Numărul absolvenţilor care doresc să depună plângere împotriva Ministerului Educaţiei este din ce în ce mai mare. Avem grupuri de câte 40 de absolvenţi, de câte 60 şi de câte 38. Majoritatea sunt din zona Cluj şi Harghita“, a declarat avocatul Marius Colţuc, membru al Baroului Bucureşti. El a adăugat că absolvenţii vor avea câştig de cauză pentru că diplomele respective au parafa ministerului.
Licenţiaţi ai „Spiru Haret“ se plâng de discriminare
Păgubiţii USH au grup de discuţii
Tinerii sunt în culmea disperării, dar sunt hotărâţi să meargă până la capăt pentru a le fi recunoscute studiile. „Este o mare nedreptate ceea ce ni se întâmplă! Nu suntem de acord nici cu repetarea licenţei. Noi am dat o dată examenul de licenţă şi am învăţat pentru a termina facultatea. Vrem ca ministerul să ne recunoască diplomele“, a declarat liderul unuia dintre grupurile absolvenţilor, Marius Horja (28 de ani), din Cluj-Napoca.
Lista studiilor autorizate nu ajunge la viitorii studenţi
Tânărul a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică anul trecut, iar diploma de licenţă nu i s-a eliberat nici până în acest moment, deşi au trecut mai mult de 12 luni de la susţinerea examenului de finalizare a studiilor, documentele de studiu fiind blocate la minister. În cazul absolvenţilor cu stud