Reacţia autorităţilor nu s-a lăsat mult aşteptată, Mihail Popescu, şeful Statului Major al Armatei, a catalogat documentul drept o diversiune totală, iar acest aşa-zis raport face parte dintr-un plan de discreditare a Armatei. La data respectivă, dezvăluirile nu au avut ecoul aşteptat. Un singur deputat de la PRM a cerut constituirea unei comisii parlamentare pentru analiza datelor cuprinse în raport. Politicienii au audiat cinci generali ai MApN care s-au străduit să desfiinţeze documentul înspre calmarea spiritelor. Două săptămâni mai târziu, adresele de e-mail ale unor cotidiane centrale, dar şi ale principalelor ambasade primeau aşa-numitul Armaghedon II.
Năstase patru case - Armaghedon II
Premierul acelor vremi, Adrian Năstase, era acuzat de spălare de bani şi de comiterea unor grave fapte de corupţie. Familia Năstase dispune de 4 locuinţe de lux în Bucureşti şi provincie şi are în construcţie încă 2 imobile de lux, printre care un hotel în Predeal şi un imobil de 6 nivele în strada Zambaccian. Colecţia de artă a familiei Năstase este apreciată la aproximativ 2.000.000 de dolari.
Cunoscută fiind apetenţa aproape patologică a lui Adrian Năstase pentru obiecte de artă, cu ocazia zilei sale aniversare acesta a primit astfel de cadouri evaluate la 300.000 de dolari, se arăta în document. Acelaşi raport anonim continua să prezinte legăturile fostului premier cu afacerişti controversaţi, printre care S.O. Vântu, Adrian Costea sau Sever Mureşan. Începând cu anul 1996, Sorin Ovidiu Vântu l-a finanţat pe Adrian Năstase cu sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de dolari lunar. La sfârşitul lunii decembrie, considerând compromisă relaţia cu Năstase şi iritat de informaţiile pe care le avea că Mihai Iacob, adversarul său, este susţinut de premier, Vântu a hotărât să-l atace pe Adrian Năstase, anunţând dezvăluiri extraordinare pentru începutul anulu