23 de voturi despart PSD şi PNL de dărâmarea Guvernului Boc. Calculele opoziţiei se bazează atât pe potenţialii trădători din tabăra pedelistă, cât şi pe atragerea de partea moţiunii a parlamentarilor neafiliaţi la grupurile politice. Mai mulţi parlamentari PDL au anunţat, pentru gândul, că miercuri nu vor sta în bănci la vot, aşa cum le-a cerut conducerea de partid.
Reuşita demiterii guvernului este condiţionată de hotărârea de ultim moment pe care o vor lua o parte dintre parlamentarii puterii, nemulţumiţi, pe de o parte de guvernul Boc şi, pe de altă parte, de faptul că au fost marginalizaţi în partid.
• Primul candidat la "întoarcerea amelor" este deputatul PDL, Daniel Oajdea. Aflat cu un picior în afara partidului, Oajdea spune că, indiferent dacă va susţine sau nu moţiunea, este decis să nu respecte ordinul de a rămâne în bancă în timpul votului. "Voi vota, asta este sigur! Problema este ce anume. Dacă, până mâine (n.r. miercuri), PNL şi PSD se vor pune de acord în privinţa unui premier şi dacă vor preciza măsurile clare pe care le doresc, voi vota în favoarea moţiunii. Dacă nu, atunci voi da un vot nul, introducând ambele bile în urna neagră", a declarat Oajdea, pentru gândul.
• Tot de ultim moment va fi şi hotărârea pedeliştilor Mircea Giurgiu şi Andrei Sava, care, cu mai puţin de 24 de ore înaintea moţiunii, nu puteau preciza dacă vor rămâne în bănci, sau vor merge la urna de vot. "Încă nu m-am decis. Am avut discuţii cu pensionarii şi cu oamenii din colegiul meu. Voi mai purta câteva discuţii şi în această seară (n.r. marţi seară) şi chiar miercuri dimineaţă. Eu provin din mişcarea sindicală şi e firesc să mă consult cu sinicatele pentru a vedea ce e de câştigat dacă se votează moţiunea", a precizat pentru gândul, Mircea Giurgiu.
@