La maratonul Bucureştiului, a participat la proba cu numărul o sută din viaţa sa de alergător. A practicat box şi înot, dar a rămas fidel atletismului.
A fost sportiv în tinereţe, practicând aproape toate disciplinele reprezentate în Brăila. Între anii 1966 şi 1969 a făcut box, după care a practicat atletismul şi înotul.
„În anul 1972 am luat locul doi la proba de 1500 de metri înot, care se desfăşura de Ziua Marinei. Proba, desigur, se ţinea pe cursul Dunării, pe atunci neexistând încă bazinul de înot", şi-a depănat amintirile Victor Ilie. A început să alerge la maraton în anul 1992.
De cursă lungă
„Am descoperit alergarea în anul 1992 la fix 500 de ani după ce Columb a descoăperit America. Am început cu Cross-ul olimpic desfăşurat pe 12 km. şi cu o febră musculară de zile mari, am terminat proba. Am primit atunci o diplomă la care ţin foarte mult, tocmai pentru că este prima, dar ea poartă semnătura preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional, Juan Antonio Samaranch", ne-a declarat alergătorul.
A început să alerge în tot mai multe competiţii şi să se claseze tot mai sus în categoria sa de vârstă.
Uşor la înscriere
„Nici nu ştiam cât de uşor este să te înscrii în astfel de competiţii. În toamna lui 1992 am participat la prima ediţie a Maratonului oraşului Bucureşti unde m-am clasat al doilea la categoria mea. Pe 17 octombrie 2010 am participat la ultima ediţie a maratonului Bucureşti, m-am clasat al treilea în categoria de vârstă", ne-a declarat maratonistul.
„Totodată pe 17 octombrie am participat la cel de-al 100-lea marathon din viaţa mea. De fapt, ele au fost până acum 105, dar cinci au fost super marathon, de 100, 102 şi 105 km", ne-a mărturisit Victor Ilie.
A participat la competiţii pe cinci continente şi de la fiecare partcipare a venit cu premii, medalii, diplome, dar şi cu un teanc