Sindicatul n-are habar de mişcările de personal din spital, iar conducerea unităţii nu ştie dacă vor pleca sau nu oameni. Cert este că în patru luni, înainte şi după protestele personalului, 110 angajaţi au plecat de bunăvoie din spital sau şi-au suspendat contractul de muncă din proprie iniţiativă.
Comisia paritară de negociere constituită la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila trebuie să stabilească până vineri schema de personal a unităţii sanitare.
Acesta este unul dintre punctele incluse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie al spitalului, programată iniţial pentru data de 27 octombrie.
Tot în şedinţa comisiei administrative vor fi luate în discuţie şi datele concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere a instituţiei.
Astfel, până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să se ştie câţi şi dacă vor fi salariaţi care vor părăsi unitatea.
"Am cerut o situaţie a celor care au cerut să intre în şomaj, să vedem deciziile de intrare în şomaj, dar până acum nu ni s-a dat nimic nominal de la Serviciul Personal", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, Aurelia Chelariu.
Cu alte cuvinte, Sindicatul nu ştie nici ce redistribuiri s-au făcut pe posturi şi nici măcar dacă jumătate din cei 150 de oameni, câţi ar trebui să fie concediaţi colectiv, au părăsit unitatea. După ultima organigramă, ar trebui să fie reduse 52 de posturi TESA şi 32 posturi de muncitori.
Nicio disponibilizare?
Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean, Rodica Sin, spune că nu este nevoie ca în urma negocierilor desfăşurate în aceste zile să fie oameni disponibilizaţi.
"Este posibil să se facă redistribuiri pe secţii", ne-a declarat Rodica Sin.
Aceasta a asigurat că absolut nimeni din cei care au părăsit spitalul până în prezent nu a fost concediat.
@N_