Circa 40 de poliţişti giurgiuveni s-au urcat azi-dimineaţă, din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), în autocarul ce i-a dus la protestul din Capitală. Iniţial, s-a anunţat plecarea a peste 200 de oameni ai legii.
Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual(SNPPC) Giurgiu, Nelu Dragomir, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că s-ar fi făcut presiuni asupra poliţiştilor-sindicalişti de către conducerea IJP Giurgiu.
„ Unii sunt speriaţi. Primesc telefoane de la oameni care nu mai vin de frică. Am auzit că inspectorul şef ar fi dat telefoane pe la toţi şefii posturilor de control făcând presiuni ca oamenii să nu plece. S-a dat şi alarma de gradul I, ceea ce înseamnă că nu avem voie să părăsim localitatea. S-ar putea să fim cercetaţi, ca pedeapsă, şi poate şi sancţionaţi, dar mai mult ce să ne facă, să ne împuşte?”, afirma azi-dimineaţă Nelu Dragomir.
Inspectorul şef al IJP Giurgiu, comisar şef Nicolae Dobrin, contactat telefonic de reporterii „Adevărul de Seară”, a refuzat să comenteze declaraţiile colegului său. „ Nu am niciun comentariu, întrebaţi-l pe el, nu am nevoie să dau răspuns la ce spune el”, a zis Dobrin.
„Îmi pare rău că sunt poliţist”
Poliţiştii giurgiuveni care au plecat azi spre Capitală sunt disperaţi întrucât banii nu le mai ajung pentru a-şi întreţine familia. Este şi cazul unui poliţist de la Transporturi, agent şef Marian Asan, în vârstă de 35 de ani. El spune că regretă faptul că şi-a ales această meserie, pentru că se simte batjocorit.
„Sunt poliţist de 16 ani, asta mi-am dorit să devin şi acum îmi pare rău, mai bine mă făceam tractorist sau faianţar, câştigam mai bine. Cum pot eu să-i asigur băiatului meu care are 14 ani, tot ce îi trebuie? De unde? Vor să fur?”, se întreabă Asan. Tot el ne-a mărturisit că la Bucureşti nu se va mai striga „ Ieşi afară