Cele două state, alături de Grecia, Cipru şi Bulgaria sunt ultimele din UE atunci când vine vorba de procentul populaţiei cu orar flexibil la locul de muncă.
Spania şi Grecia se află la coada Uniunii Europene din punct de vedere al parităţii bărbat-femeie şi flexibilitate orară la muncă, dat fiind că ambele ţări prezintă diferenţe mari între locurile de muncă feminine şi cele masculine, conform unui studiu al Comisiei Europene.
Spania figurează, alături de Grecia, Finlanda şi Letonia, şi între ţările unde joburile part-time, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, sunt foarte răspândite între tinerii care intră pentru prima dată pe piaţa muncii.
În general, studiul CE indică faptul că încă există ample diferenţe între Statele membre, în ceea ce priveşte flexibilitatea programului de muncă, care este mai răspândită în nordul şi vestul Europei. Danemarca, Suedia, Germania, Finlanda şi Norvegia punctează cel mai bine la acest capitol, dat fiind că au între 50% şi 62% dintre salariaţi care au un anumit grad de flexibilitate orară la slujbă.
România şi Bulgaria, cele mai mici procente de angajaţi cu flexibilitate orară la muncă
Acest procentaj este, în Spania, de doar 15,5% în cazul bărbaţilor şi de 15% în cazul femeilor. Sub Spania se mai situează doar Grecia, Cipru, România şi Bulgaria, cu cifre care oscilează între 14% şi 10% din totalul angajaţilor.
Citeşte pe adevarul.es de ce Comisia Europeană consideră importantă flexibilitatea programului de muncă şi vezi care sunt ţările cu cel mai mic procent de persoane care muncesc de acasă.