Tinerii de altădată au avut parte de un eveniment special creat pentru ei luni seara, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Sala George Enescu din cadrul acestei facultăţi a fost plină de doamne cochete sosite la braţul unor parteneri eleganţi, care au ascultat concertul „Melodii din Bucureştiul de altădată" cu Alexandru Arşinel, soprana Bianca Manoleanu şi Orchestra Spirit Brass Ensemble.
Ca de fiecare dată când este pe scenă, Alexandru Arşinel a reuşit să smulgă publicului său aplauze îndelungate, dar şi zâmbete doamnelor cucerite ani la rând de şarmul artistului. Printre melodiile cântate de Arşinel au fost celebrele şlagăre „Zaraza" şi „Iubesc femeia".
Soprana Bianca Manoleanu a cântat în premieră piese din repertoriul clasic, care au intrat registrul popular, reuşind să emoţioneze publicul prin intensitatea şi armonia vocii.
Oamenii de vârsta a treia prezenţi la concert s-au declarat încântaţi de eveniment, pentru că au reuşit să uite măcar pentru o seară de greutăţile vieţii de pensionar. „A fost un spectacol în cinstea oamenilor de vârsta mea, iar ceea ce se oferă pensionarilor legat de ei, de muzica veche românească pot să le mai aline într-o oarecare măsură rănile pe care le au la bătrâneţe", spune Arşinel.
Artistul a explicat că diferenţa dintre muzica modernă şi recitalul susţinut de el a fost realizată prin formula inedită de orchestră, folosită în secolul al XIX-lea- fără secţie ritmică, numai cu suflători. „Mă interesează ideea şi chiar am să mă lupt ca într-o perioadă următoare să încerc să sensibilizez anumite persoane, inclusiv directorul Radioului, pentru a face nişte imprimări cu această formulă de orchestră", spune Arşinel.
Bucureştiul de odinioară
Tinerii de altădată iubeau Bucureştiul şi locurile frumoase pe care oraşul le oferea. Pe atunci, aceştia se distrau „fără complexe, erau deschişi