Angajaţii fabricii Celpi din Bucureşti, membră a grupului Romelectro, apropiat de PSD, au refuzat să mai intre la muncă în această dimineaţă şi protestează în faţa unităţii, cerând conducerii să le majoreze salariile şi să le plătească orele suplimentare. Sursa: Arhiva EVZ
Oamenii spun că banii de abia le ajung pentru a-şi achita facturile. În plus, deşi au lucrat peste program, orele suplimentare nu au fost plătite.
''Contractul de muncă este încălcat cu premeditare. Patronul este obligat să ne convoace la negocieri, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2007. Noi am făcut o întâmpinare pe 15 septembrie. La întâlnire, ne-a cerut să mai facem o hârtie din care să rezulte intenţia sindicatului faţă de patronat. Am mai făcut o întâmpinare pe 7 octombrie şi nu ni s-a răspuns'', ne-a declarat liderul sindical Gheorghe Rada.
Acesta spune că cei mai mulţi angajaţi au un salariu de 600 de lei pe lună, însă nu încasează aceşti bani lună de lună, chiar dacă îşi fac treaba.
''Am avut oameni care au plecat acasă cu 100 lei la lichidarea trecută. Patronul a motivat că nu a fost de lucru. Păi, în cazul ăsta înseamnă că el nu este un bun manager'', a adăugat liderul sindical.
Rada spune că directorul Gheorghe Utureanu a tot promis că va prezenta situaţia de la fabrica Celpi conducerii grupului Romelectro, din care aceasta face parte. Însă, până acum, angajaţii nu au primit niciun răspuns de la patroni.
Conducerea Romelectro este asigurată de Viorel Gafiţa (preşedinte), Dan Georgescu şi Virgil Rădulescu (vicepreşedinţi), apropiaţi ai fostului ministru PSD, Dan Ioan Popescu. EVZ a relatat despre afacerile păguboase pentru stat derulate de acesta.
Angajaţii se plâng şi de condiţiile de muncă care sunt, spun ei, ''sub orice critică'', în sensul că în halele de lucru este frig, iar utilajele nu sunt amplasate co