Primăria a început de câteva zile să rărească băncile montate acum câteva săptămâni, din patru în patru metri, pe Strada Agatha Bârsescu. Abonata licitaţiilor din sectorul 3 este de câţiva ani firma AA Marketing and Management care de câteva luni a umplut trotuarele, străzile şi parcurile de băncuţe din lemn.
Mai citeşte: Risipă de bani publici în sectorul 3: bănci amplasate din metru în metru
Spaţiul public de pe raza sectorului 3 al Capitalei este, de câteva luni, plin de băncuţe din lemn şi coşuri de gunoi din acelaşi set. Unele sunt montate din patru în patru metri, altele însă au între ele abia câte un metru. De exemplu, pe Strada Agatha Bârsescu din zona Vitan, 37 de bănci au fost amplasate pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Piaţa Alba Iulia, Dristor, Unirii şi Piaţa Sfânta Vineri. Chiar dacă cele din staţiile RATB sunt utile bucureştenilor, aceştia se plâng că cele dintre blocuri şi din parcuri adună oameni ai străzii şi îi tentează pe graferi să-şi lase amprenta.
Peste două milioane de euro proiectul
Astfel, după ce au umplut o bucată din stradă cu bănci, muncitorii au început de câteva zile să mai rărească din ele. Locuitorii din sectorul 3 sunt indignaţi de faptul că pe toate trotuarele, indiferent de cât de înguste sunt, a răsărit câte o bancă.
Victoria Eftimie, o pensionară de 66 de ani, trece zilnic pe strada Agatha Bîrsescu şi spune că a observat băncile şi coşurile de gunoi montate la fiecare scară de bloc. Astăzi însă, a remarcat o situaţie destul de curioasă: după ce au fost ţinutite în asfalt câteva săptămâni, unele bănci au dispărut sau au fost mutate. „Cred că sunt prea multe şi este o risipă de bani“, a declarat femeia.
Investiţia pentru aceste elemente decorative depăşeşte 2.000.000 de euro, firma care a furnizat băncile, AA Marketing and Management, fiind