Aceasta este concluzia prefectului care ieri a avut o întâlnire cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a analiza stadiul pregătirilor pentrudesfăşurarea în bune condiţii a activităţilor specifice pe timpul sezonului de iarnă.
Potrivit raportului Secţiei de Drumuri Naţionale, din cele nouă drumuri, în lungime totală de 425 de km, 397 vor fi deszăpeziţi în iarna 2010+2011 de către SC UMB Bacău pe un contract subsecvent din contractul de întreţinere multianuală, diferenţa de 28 de km, respectiv DN 29B Botoşani Dorohoi, va fi deszăpezit cu personal şi utilaje proprii ale SDN.
Probleme sunt însă la asigurarea stocurilor de material antiderapant, care sunt sub 10%, a stocurilor de carburanţi, uleiuri si lubrifianţi, care sunt în jurul valorii de 10%.
În ceea ce priveşte Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, pentru intervenţia pe cei 642 de km de drumuri, aceasta are pregătite 52 de utilaje, din care 15 proprii şi 37 închiriate. În ceea ce priveşte materialul antiderapant, acesta este în curs de aprovizionare.
O problemă mai gravă există în ceea ce priveşte pregătirea şcolilor pentru sezonul rece, inspectorul general adjunct Daniel Botezatu, semnalând că sunt unităţi şcolare care au stoc zero la combustibilii pentru încălzire. În acest sens se impun unele măsuri concertate de la nivel de judeţ pentru găsirea unor soluţii în timp real.
Prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că nu este pe deplin satisfăcut de stadiul pregătirilor pentru iarnă. „Mai sunt lucruri de pus la punct, în principal privind stocurile de combustibili şi material antiderapant. De asemenea este important cu cine va lucra UMB Bacău, firma care are contract de deszăpezire pe drumurile naţionale, pentru a nu ne mai confrunta cu