- Diverse - nr. 660 / 28 Octombrie, 2010 Cei care si-au facut un obicei din a pleca de acasa, dimineata, fara sa manance, prezinta un risc mai mare de a suferi de obezitate, de a depune cantitati mari de grasime abdominala si de a avea un nivel mai mare de colesterol in sange, toti acestia fiind factori care favorizeaza aparitia bolilor cardiace. Totodata, lipsa "combustibilului" matinal produce cresteri ale nivelului insulinei in sange, fenomen care, cu timpul, poate duce la aparitia diabetului. Unul dintre motivele pentru care renuntarea constanta la micul dejun e periculoasa pentru sanatate este faptul ca persoanele respective sunt mai inclinate sa compenseze lipsa mesei de dimineata mancand mai tarziu gustari nesanatoase si, mai ales, dulciuri, dupa cum reiese dintr-un studiu al cercetatorilor australieni, citati de descopera.ro. Rezultatele studiului, desfasurat pe o perioada de 20 de ani, in care a fost urmarita evolutia a 2.184 de voluntari, arata si ca lipsa constanta a mesei de dimineata modifica felul in care se depoziteaza rezervele de grasime in corp. Lipsa micului dejun ii obliga pe oameni sa manance la ore neregulate, in afara orarului obisnuit al meselor, ceea ce indica un stil de viata dezordonat, cu urmari grave asupra starii de sanatate. L.P. - Diverse - nr. 660 / 28 Octombrie, 2010 Cei care si-au facut un obicei din a pleca de acasa, dimineata, fara sa manance, prezinta un risc mai mare de a suferi de obezitate, de a depune cantitati mari de grasime abdominala si de a avea un nivel mai mare de colesterol in sange, toti acestia fiind factori care favorizeaza aparitia bolilor cardiace. Totodata, lipsa "combustibilului" matinal produce cresteri ale nivelului insulinei in sange, fenomen care, cu timpul, poate duce la aparitia diabetului. Unul dintre motivele pentru care renuntarea constanta la micul dejun e periculoasa pentru sanatate este fapt