De astăzi, cadrele didactice din toate şcolile din judeţ au intrat în grevă japoneză, protestând faţă de asumarea răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei.
Totodată dascălii s-au declarat solidari cu învăţătoarea Cristiana Irina Anghel, aflată de peste 60 de zile în greva foamei, căreia i-a fost trimisă şi o scrisoare deschisă. Ei nu exclud ca în zilele următoare să pună lacăt pe şcoli. " Am ales această formă de protest pentru a avertiza Guvernul că problemele Educaţiei au rămas nerezolvate. Oamenii nu mai cred în mitungurile organizate la Bucureşti, care nu au avut până acum niciun efect. Unii dintre colegi au refuzat astăzi să deschidă şcolile. Este vorba de Conceşti şi Manoleasa, unde elevii au fost trimişi acasă, iar şcoala a fost închisă cu lacăt. " a declarat Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.
În municipiul Botoşani au fost ţinute toate cursurile, cadrele didactice purtând banderole albe pe mână. Doar la Colegiul Economic Octav Onicescu cursurile vor fi întrerupte timp de două ore, între 10.00 şi 12.00. Elevii vor fi ţinuţi în clase şi supravegheaţi de profesori, care însă nu vor preda.
Tot mai mulţi dascăli doresc însă să intre în grevă generală. „Nu vom rezolva absolut nimic aşa. Avem în vedere să ajungem la o înţelegere cu toate sindicatele din învăţământ să intrăm în grevă generală şi să închidem şcolile. Asupra Legii Educaţiei pe care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea nu am fost consultaţi şi nu cred că este corect să fie aprobată fără să ne spuinem şi noi părerea." a spus Alina Voinea Axinte, liderul SIP-FEN din Colegiul Naţional Mihai Eminescu.
O parte dintre profesori au anunţat că şi mâine vor face grevă japoneză, în timp ce alţii nu văd niciun rost dacă recurg la această formă de protest pe care o considră fără efect.