Miloarad Cirici, de 66 de ani, soţia şi fiica sa, care împreună aveau 24 de buletine false pe numele lor, au invocat o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul penal în care sunt judecaţi pentru că au înşelat băncile cu peste 250.000 de euro.
Familia Cirici, în frunte cu Milorad Cirici, pensionarul cu 12 buletine, a reuşit să-şi amâne procesul penal care se judecă de mai bine de un an la Tribunalul Timiş. Cirici, soţia şi fiica sa, toţi judecaţi pentru că luau credite cu bultine false de la bănci, au sesizat Curtea Constituţională, iar dosarul penal a plecat la Bucureşti, procesul fiind astfel suspendat.
Soţia sa, Drenca Cirici, de 60 de ani, care avea şi ea patru buletine false, spune că nu ar fi fost prinşi niciodată dacă îşi ştergeau bine urmele. Femeia judecată pentru înşelăciune alături de soţul ei spune că nu ar fi fost depistaţi dacă funcţionara de la Serviciul Buletine, care i-a ajutat să falsifice cărţile de identitate, nu ar fi fost neglijentă.
„Nu ne-ar fi prins poliţiştii dacă funcţionara de la Buletine ştergea toate datele false folosite pentru falsificarea cărţilor de identitate, aşa cum a promis", a declarat femeia în faţa judecătorului.
Pensionarul „James Bond”, cu 12 identităţi false, se apără cu nepotul ucis de leucemie
Fiica celor doi pensionari, Jagoda Cirici, de 36 de ani, a stat după gratii mai bine de un an, ea fiind arestată alături de Viorica Grigore, angajată la Serviciul Buletine Timişoara (funcţionara a fost şi grefier la Judecătoria Timişoara timp de doi ani). Cele două au fost eliberate în urmă cu câteva luni.
Singurul document care să în calea pronunţării unei sentinţe în acest proces este o expertiză contabilă. Expertul contabil Nicolae Bobiţan desemnat să întocmească documentul nu a reuşit să facă expertiza, pentru că băncile care au dat credite cu acte false nu au