S-a întâmplat din nou ieri, tot pe holul de la intrare proaspăt renovat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. O bucată din tavanul fals s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor. O altă bucată, crăpată, aştepta prilejul potrivit ca să cadă, la rândul ei. Cert este că angajaţii DSP Dolj s-au obişnuit cu evenimentele de acest gen, care se petrec o dată la câteva luni, şi acţionează prompt, plasând o găleată pentru a colecta picăturile care se scurg prin tavan, după care anunţă proprietarul clădirii şi deci al tavanului şi instalaţiei de apă - Spitalul de Urgenţă Craiova - să-şi trimită instalatorii ca să rezolve problema. Muncitorii cârpesc pe ici, pe colo conducta ruginită şi fisurată de-o seamă cu spitalul şi pentru câteva săptămâni sau luni de zile nu mai sunt scurgeri. „Ca să nu se mai întâmple ar trebui schimbată întreaga coloană de apă de la parter până la etajul X, pentru că instalaţia este foarte veche, nu mai poate fi reparată“, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Din partea conducerii spitalului vin doar promisiuni. În 2008, când s-a rupt prima oară tavanul, repararea conductelor şi a canalizării era prioritate în planul de investiţii. Prioritate este şi în 2010, când, potrivit managerului Florin Petrescu, spitalul a primit o alocaţie bugetară de 920.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru reparaţii capitale la canalizare şi conductele de apă.
S-a întâmplat din nou ieri, tot pe holul de la intrare proaspăt renovat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. O bucată din tavanul fals s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor. O altă bucată, crăpată, aştepta prilejul potrivit ca să cadă, la rândul ei. Cert este că angajaţii DSP Dolj s-au obişnuit cu evenimentele de acest gen, care se petrec o dată la câteva luni, şi acţionează prompt, plasând o găleată pentru a colecta picăturile care se scurg prin tavan, după care a