Organizate iniţial de americani, petrecerile de Halloween capătă tot mai mulţi adepţi şi în România. Anul acesta, cluburile pun la bătaie premii de sute de euro pentru a-şi atrage clienţii. Sursa: Gero BreloerSursa: Gero Breloer
1 /.
Premiile se oferă pentru cea mai bună costumaţie. Se recomandă ca acestea să fie cât mai înspăimântătoare. Sumele puse în joc variază în funcţie de buzunarul gazdei. La Cafe Umbra din Cluj, care are o capacitate de 50 de locuri, valoarea premiului nu este specificată.
Tot în Cluj, la After Eight Club, purtătorul celui mai bun costum va primi un premiu de 100 de euro. În Bucureşti, la Le Gaga, premiul pentru cel care va veni îmbrăcat inedit şi înspăimântător este de 1.000 de euro.
Chiar dacă nu se cer taxe de rezervare sau pentru intrarea la petreceri, clienţii vor trebui să investească ceva bani în costume, dacă vor să pună mâna pe premii. Un costum în care îl vor putea întruchipa pe Dracula poate fi cumpărat la preţuri între 100 şi 190 de lei, cea mai bogată ofertă fiind prezentată de magazinele online. Un costum de diavol sau fantomă este ceva mai ieftin, preţurile variind de la 70 la 170 de lei.
Dacă patronii cluburilor bucureştene au preferat să organizeze petrecerile de Halloween sâmbăta, pentru a se asigura că vor avea suficienţi muşterii, patronii transilvăneni fac chef duminica.
Halloween medieval made in Romania
Românii încă nu au prins gustul unui Halloween Medieval. Un operator turistic din Sighişoara oferea un sejur de 3 zile/2 nopţi, care includea, printre altele, o cină sângeroasă, o vizită la Muzeul local de istorie şi o cină festivă, la preţuri cuprinse între 110 şi 150 de euro/persoană, în funcţie de tipul camerei. Contactaţi de reporterii EVZ, reprezentanţii operatorului de turism au precizat că nu mai au locuri libere, însă nu au avut rezervări pen