Face volei din copilărie, iar la şcoală studiază ştiinţele sociale. Este componentă a echipei naţionale de junioare, cu care a luat bronzul la Balcaniadă.
În urmă cu mai bine de cinci ani, Marina păşea pentru prima dată într-o sală de antrenamente după ce a fost cooptată în echipa de volei de profesorii Alina Bălan şi Ion Munteanu de la CSŞ Buzău. A venit la sală împreună cu mai multe colege, dar în final a fost singura care a rămas, pentru că deja începuse să îi placă acest sport. „Imi plăcea voleiul, mi se părea frumos. Erau şi fete mai mari, iar când le vedeam mi se părea foarte provocator, pentru că eu nu puteam să fac prea multe lucruri atunci", îşi aminteşte Marina.
Chiar dacă la început îi era destul de greu să îşi împartă timpul între şcoală şi sport, Marina Şerban a continuat să vină la antrenamente şi să obţină premii din ce în ce mai mari care au motivat-o.
„În primul an la minivolei am ieşit pe locul şapte din opt, dar în 2007 am fost campioane. În următorul an am mers la competiţia de Speranţe şi am ieşit vicecampioane, tot la Speranţe, iar la juniori III am ieşit şi campioane. Ultimul succes a fost medlia de argint la cadete (n.r. junioare II). Pentru mine cea mai deosebită victorie a fost cea de la minivolei pentru că a fost prima, cu sentimente unice", spune voleibalista.
Vrea la Academia de Poliţie
Acum Marina Şerban urmează un profil de ştiinţe sociale la Colegiul Naţional B.P Hasdeu, iar după absolvirea liceului ar vrea să urmeze Academia de Poliţie. „Cred că este cel mai bun lucru pentru mine. Şi tata lucrează în acest domeniu şi din câte ştiu se câştigă bine, este un serviciu stabil şi mă atrage această meserie. Ar fi frumos să fiu şi poliţistă şi voleibalistă în acelaşi timp, chiar dacă nu va fi foarte uşor", spune Marina Şerban.
Întrebări şi răspunsuri
De ce ai nevoie ca să