Elevă în ultimul an de gimnaziu, Alexandra a participat deja la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de limba engleză.
A descoperit tainele limbii lui Shakespeare la prima oră de engleză de la şcoală. Eleva provine dintr-o familie de oameni simpli, fără aplecări speciale spre limbile străine. Singura concidenţă, dar şi cea mai fericită, este că profesoara ei de engleză a fost şi diriginta mamei sale. „Prima reacţie a mamei a fost de bucurie. Mi-a spus că până voi termina şcoala, voi fi «tobă» de engleză. A avut siguranţa că voi face carte în modul serios", explică fata. Au trecut de atunci aproape opt ani şi nici Alexandra, nici profesoara ei, Rodica Pop, n-au putut dezminţi spusele mamei.
Numeroase concursuri
În cei opt ani de „engleză serioasă", cum îi place Alexandrei să spună, a participat la numeroase concursuri. Primul, „Winners", l-a susţinut în clasa a III-a, şi a obţinut aproape punctajul maxim. „Eram foarte speriată şi chiar nu voiam să particip. Când m-am trezit în sala de concurs fără nicio persoană cunoscută, primul impuls a fost să plec acasă. Am rămas şi bine am făcut, pentru că am câştigat", spune eleva. Au urmat etapa judeţeană de la„Cangurul Lingvistic", unde a reuşit să obţină punctaj foarte mare. Iar cea mai recentă şi cea mai importantă de până acum a fost „Evaluarea naţională la limba engleză", unde a luat medalia de bronz.
Prezentă la San Remo
Spune că e hotărâtă să nu se oprească aici pentru că limba engleză este materia ei preferată. S-a numărat printre finaliştii concursului internaţional „Global education festival", de la San Remo, din Italia, la secţiunea „Edu-click", adică jurnalism în limba engleză. „Subiectul propus de organizatori a fost o provocare pentru mine. Nu m-am gândit nicio clipă la sărăcie sau le felul în care aceasta te poate afecta, dar în momentul în care am început să com