O cercetare recenta sustine ca mari companii farmaceutice rescriu articole stiintifice pentru a exagera virtutile unui medicament si a-i masca efectele secundare nefavorabile. Medicii scriu retete in baza acestor informatii false, informeaza revista italiana L'Espresso in editia de miercuri, intr-un articol semnat de Silvio Garattini, directorul Institutului de Cercetari Farmacologice Mario Negri din Milano, preluat de Agerpres.
Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.
Industriile farmaceutice profita de ocazie pentru a redacta articole cat mai favorabile noului medicament, ele fiind revizuite sau chiar rescrise in intregime de experti care raman anonimi, asa-numitii autori fantoma (ghost writers). Ei nu modifica rezultatele studiilor clinice, insa le prezinta intr-un ambalaj mai atragator, evidentiind rezultatele pozitive si minimalizand prezenta efectelor adverse. Rezumatul studiului, care de obicei nu intereseaza in mod deosebit evaluatorii, atrage atentia cititorului, care este cel mai frecvent atras exact de aceasta informatie. O cercetare recenta sustine ca mari companii farmaceutice rescriu articole stiintifice pentru a exagera virtutile unui medicament si a-i masca efectele secundare nefavorabile. Medicii scriu retete in baza acestor informatii false, informeaza revista italiana L'Espresso in editia de miercuri, intr-un articol semnat de Silvio Garattini, directorul Institutului de Cercetari Farmacologice Mario Negri din Milano, preluat de Agerpres.
Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.
Industriile farmaceutice profita de ocazie pentru a redacta articole cat mai favorabile noului medicament, ele fiind revizuite sau chiar rescrise in intregime de experti care raman anonimi, asa-numitii autori fantoma (ghost writers). Ei nu modifica rezultatele studiilor clinice, insa le prezinta intr-un ambalaj